Check the settings
Home / Zdravlje i Hrana / Žene trebaju više sna od muškaraca jer nam mozgovi više rade – potvrdila znanost :)

Žene trebaju više sna od muškaraca jer nam mozgovi više rade – potvrdila znanost :)

Izrada mentalnog popisa i organiziranje dnevnog rasporeda tijekom pripreme doručka, javljanje na telefon i postavljanje stola …. ovo je multitasking kojeg samo žene mogu vješto odraditi, ali to nažalost, dovodi do stresa i iscrpljenosti.

Zdrava i Sretna će vam sada iznijeti rezultate istraživanja, koje objašnjava koliko sna žena treba da ostane zdrava i blistava i da i dalje produktivno obavlja sve poslove.

Istraživači sa Sveučilišta Loughborough u Velikoj Britaniji, otkrili su – što više koristimo svoj mozak tijekom dana, to mozgu treba više odmora dok spava.

Rezultati pokazuju da ženski mozak radi u nekolicini složenijih načina, tj multitasking i upravo zbog toga zahtijevaju više sna.

“Ženski mozak je složeniji od muškog mozga, stoga je njoj potrebno malo više sna.”, rekao je profesor Jim Horne, autor studije.

Prosječna odrasla osoba treba 6-8 sati sna, da se odmori od iscrpljenosti aktivnostima koje su se provele tijekom dana. Žene trebaju samo još 20 minuta više sna od muškaraca, kako bi se mozak odmorio i žena se probudila potpuno obnovljena.

.Također je utvrđeno da kratak odmor kod žena ima lošiji utjecaj na zdravlje nego kod muškaraca, na primjer, kardiovaskularni problemi i dijabetes, depresije, stres, ili tjeskobe. Kako noć napreduje, snovi žena postaju lakši, a one se lakše bude od muškaraca, ali su i puno osjetljivije na visoke zvukove.

U zaključku, ako odspavate samo 20 minuta više nego inače, možete postati vesela žena koja radi 100 poslova od jednom i svi joj se dive.

Dakle, postavite novi alarm i odspavajte dodatnih 20 minuta … znanost preporučuje!

zdravaisretna.hr

About admin

Check Also

Rak ”ubija” kada se umorite od života, stomak boli zbog besa, a dijabetes nastaje kad ste usamljeni

Bolesti su često sukob između ličnosti i duše, zato postoji čitav spisak zdravstvenih tegoba koje ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *